Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměstnanec okrádal zaměstnavatele

LOUNY - Z firmy vyvážel ložiska. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 27letému mladíkovi z Loun z přečinu krádeže. Podezřelý v jedné lounské firmě, kde pracoval, kradl ložiska. Na pozici skladníka odcizil osm tisíc ložisek v hodnotě 24 515 Kč, které chtěl vozidlem převézt břes bránu poškozené společnosti. Pracovníci bezpečnostní agentury však u něj provedli kontrolu a krádež odhalili. Kradený materiál byl navrácen zpět do firmy. Pokud podezřelého soud uzná vinným, hrozí mu za tento skutek trest odnětí svobody až na dva roky.

Neplatí na dceru

Na svoji nezletilou dceru žijící s matkou v Žatci neplatí výživné třicetiletý muž. Přestože mu Okresní soud v Lounech stanovil rozsudkem platit měsíčně jeden tisíc korun, tuto povinnost otec neplní a k rukám matky již dluží 23 000 Kč. Policisté proto ve věci zahájili úkony trestního řízení a v těchto dnech krkavčího otce obvinili pro přečin zanedbání povinné výživy. Pokud soud uzná jeho vinu, ukládá za tento skutek trestní zákoník až dvouleté vězení. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

Do Brodce vyjížděl pyrotechnik

V úterý odpoledne oznámil na linku 158 bagrista provádějící stavební práce na rekonstrukci hřiště v obci Brodec na Lounsku, že nalezl podezřelý předmět připomínající granát. Policisté jej okamžitě poučili o bezpečnostních zásadách a vyjeli místo zajistit. Zároveň přivolali služebního pyrotechnika. Odborník určil, že se jedná o dělostřeleckou minu německé výroby, ráže 80 mm, pocházející z II. světové války. Výbušninu převezl k likvidaci. Ke zranění osob či škodě na majetku nedošlo.

Zmizel myslivecký posed

Podbořanští policisté šetří krádež mysliveckého posedu, který odcizil neznámý pachatel v minulých dnech z volného prostranství v obci Nepomyšl. Poškozené společnosti tím způsobil škodu za 10 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Po pachateli pátrají.

Krádež mopedu 

Zaparkovaný moped se stal předmětem zájmu dosud nevypátraného zloděje, který jej odcizil v pondělí večer z parkoviště v lounské Schovánkově ulici. V krádeži mu nezabránilo ani pečlivé zajištění tohoto dopravního prostředku, moped byl uzamčen lankovým zámkem u dopravní značky. Způsobenou škodu majitel odhadl na 14 100 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou v pátek 18. října.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 16. října 2013

 

 

  

vytisknout  e-mailem