Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zaměstnávají policisty

Zjištěni dva pachatelé 

          Ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté na obvodním oddělení Klatovy deset případů různých trestných činů. Dvěma mužům ve věku 19 let z Klatov bylo rozšířeno sdělení podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku formou spolupachatelství.
     Jeden z pachatelů pracoval v baru v Klatovech jako obsluha a v měsíci listopadu a prosinci loňského roku odcizil zaměstnankyni opakovaně platební kartu a pomocí nalezeného PIN kódu provedl v několika případech neoprávněné výběry z bankomatů.
     V měsíci únoru společně vnikli v Klatovech do uzamčené garáže, kdy použili odcizený klíč a odjeli osobním automobilem zn. Renault. Muži bez vědomí majitele neoprávněně užívali uvedené vozidlo nejméně v deseti případech, kdy jeden z mužů řídil vozidlo, druhý byl spolujezdcem a jezdili po různých místech v Plzeňském kraji. U obce Otín s vozidlem havarovali.
      Druhý mladík odcizil z bytu rodičů fotoaparát a kameru, kdy fotoaparát předal do zastavárny a kameru prodal zatím neurčené osobě a získané peníze použil pro vlastní potřebu. Dále neoprávněně vnikl do bytu rodičů, i když měl vysloven zákaz zde pobývat v době jejich nepřítomnosti a z bundy odcizil finanční hotovost.
     Dne 21. února v blízkosti autobusového nádraží byl jeden z mužů požádám seniorem, aby mu pomohl s výběrem peněz z bankomatu, tento ochotně souhlasil, kdy provedli společně výběr, ale po chvíli muži platební karta i peníze spadly na zem, pachatel sebral 3 000 Kč i kartu a utekl. Pomocí této karty provedl ještě dva výběry z bankomatů v Klatovech.  Koncem měsíce února v obci u Tachova v domě odcizil plato s pudinky a koš s cukrovím. V obci u Nepomuku z verandy domu vzal platovou přepravku od piva i s prázdnými lahvemi, které prodali v prodejně a získané peníze použili pro vlastní potřebu.
Dále muž v noci z 3. na 4. března 2011 vnikl v Klatovech v zahrádkářské kolonii Pod Hůrkou do zahradní chaty, kde přespal a nic neodcizil.
Společně ve stejné zahrádkářské kolonii vnikli do chaty a odcizil rádio s CD přehrávačem a další věci.
 
nprap. Ladmanová Dana
16.3.2011
 
nprap. Ladmanová Dana
16.3.2011

vytisknout  e-mailem