Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměstnavatel neodváděl povinné platby za své zaměstnance

ÚSTÍ NAD LABEM - zaměstnancům tyto platby ovšem strhával z jejich mezd a další denní info 

Policejní komisař sdělil obvinění 63letému muži z trestného činu Neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. Obvinění jako zaměstnavatel zhruba rok a půl řádně neodváděl povinné platby za své zaměstnance, i přesto, že příslušné částky na tyto platby byly zaměstnancům pravidelně strhávány. Tyto peníze posléze využil k chodu společnosti. Svým jednání tak způsobil škodu kolem 1 685 000 korun, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 8 let.

Zloděj kradl na trati
Policejní komisař sdělil obvinění 28letému muži z trestného činu Krádeže a Poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. Obviněný koncem měsíce ledna na železniční trati odcizil několik kusů kabelů a kolejových transformátorů, čímž z části vyřadil z provozu zabezpečovací zařízení. Způsobená škoda se pohybuje kolem 46 tisíc korun. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 6 let.

Obviněn z vloupání do vozidel
Policejní komisař sdělil obvinění 30letému muži z trestného činu Krádeže a Poškozování cizí věci. Obviněný se se svým komplicem v lokalitě Všebořic a Klíší vloupal do dvou osobních vozidel, z nichž následně odcizil elektrické a montážní nářadí, autonavigaci a mobilní telefony. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 40 tisíc korun a pachateli hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Dopravní nehoda způsobila rozepři
Policejní komisař sdělil obvinění 46letému muži z trestného činu Ublížení na zdraví. Obviněný v listopadu loňského roku po předchozím sporu ohledně dopravní nehody neudržel nervy na uzdě a udeřil 59letého muže do hlavy. Poškozený následně upadl na zem, uhodil se do hlavy a způsobil si vážné zranění. Musel být ihned převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Pracovní neschopnost a léčba trvá do současné doby. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1-5 let.

vytisknout  e-mailem