Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zamlčel zdanitelné položky

Karvinsko: Škoda vzniklá státu na neodvedených daních přes 6 milionů.  

Kriminalisté obvinili 49letého živnostníka z Karvinska ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Muž měl krátit a nedovádět daně, přičemž škoda vzniklá státu na neodvedených daních přesahuje 6 milionů korun.
 
Krajští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality přijali oznámení od finančního úřadu na Karvinsku, že pracovnice úřadu zjistily v rámci kontrolní činnosti nesrovnalosti v účetnictví 49letého živnostníka. Dodané údaje měly být zkreslené, některé chyběly a v účetnictví tak jednoduše řečeno nepasovaly položky obvykle na sebe navazující.
Policisté se začali podnětem zabývat. U muže, který jakožto fyzická osoba podnikal v oboru stavebnictví, z vyžádaných podkladů zjistili, že měl zatajit a neodvést daň z příjmu za různá období od 4. čtvrtletí roku 2008 do začátku roku 2011. Celková výše škody, kterou utrpěl český stát, přesáhla 6 milionů korun.
 
Kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Zákon stanoví za uvedený skutek trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do deseti let. V souvislosti s vyšetřováním nezajistili policisté žádný majetek či finance, neboť obviněný měl „ušetřené“ peníze použít pro svou potřebu a miliony tak měly protéct velmi rychle pomyslným trychtýřem…
 
  
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
4. 7. 2013
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem