Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zamykat se vyplácí

Bruntál- odcizení pneu, nechala kabelku na lavičce a další  

 
Poničil vozidlo
Bruntálští policisté šetří případ poškození vozidla. Dosud neznámý pachatel v době od 5.6.2010 do 6.6.2010 využil nepřítomnosti majitele vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované na ulici Dolní. Pachatel následnými vrypy poškodil lak předního nárazníku, přední kapoty, obou předních i zadních blatníků a všech dveří včetně víka zavazadlového prostoru. Majiteli tak způsobil škodu na vozidle ve výši okolo 30 tisíc Kč.
 
 
 
Vytrhal měděnou římsu
Na základě oznámení šetří rýmařovští policisté odcizení měděného plechu z domu. V Rýmařově na ulici Máchova zjistil majitel objektu, že mu dosud neznámý pachatel pravděpodobně v době od 4.6.2010 do 6.6.2010 ze spodní venkovní části budovy vytrhal okolo 40m měděného plechu- odvodňovací římsy o šířce cca 10 cm, která byla umístěna na čelní a pravé straně ( soklu) domu a upevněna ve zdi hmoždinkami.
Pachatel svým jednáním způsobil škodu okolo 12 tisíc Kč.
 
 
 
Pokácel a odvezl stromy za 25 tisíc Kč
Dosud neznámý pachatel v době přibližně od 28.5.2010 do 1.6.2010 v lesním porostu v katastrálním území obce Rudíkovy-Třemešná pokácel okolo 18 metrů kubických a následně odcizil celkem 16,5 metrů kubických dřevní hmoty. Jednalo se o devět modřínů a čtyři smrky. Majitel porostu vyčíslil škodu až do výše 25 tisíc Kč. 
 
 
  
 
 
Nefungovaly mu brzdy
V úterý 8.6.2010 ve 20,35 hodin v Krnově na křižovatce ulic Hřbitovní a Tolstého došlo k dopravní nehodě. Řidič jedoucí s vozidlem Fiat Ducato si pravděpodobně před jízdou, po předchozí opravě vozidla, řádně nezkontroloval funkčnost brzd. Při odbočení vlevo z ulice Tolstého na ulici Hřbitovní zjistil, že vozidlo Fiat nebrzdí. Vlivem nefunkčních brzd narazil přední částí vozidla do levého zadního boku zaparkovaného vozidla Mazda, které se vlivem nárazu posunulo a bokem narazilo do hřbitovní zdi a do dopravní značky. Následně vozidlo Mazda rovněž přední částí narazilo do zaparkovaného vozidla Citroen, které v té chvíli bylo zaparkované před ním.
U řidiče vozidla Fiat byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Následkem nehody došlo k lehkému zranění řidiče fiatu.
Na vozidle Fiat Ducato vznikla škoda ve výši okolo 20 tisíc Kč, na vozidle Mazda vznikla škoda ve výši okolo 90 tisíc Kč a na třetím poškozeném vozidle Citroen se výše škody vyšplhala na 5 tisíc Kč. Na dopravní značce a hřbitovní zdi vznikla celková škoda okolo 1 tisíce Kč.
 
                                                         
                                                                      
 
 
V noci jezdil pod vlivem, naměřeno 1,51 promile
V Bruntále 9.6.2010 ve 21,50 hodin na místní komunikaci ulice Zeyerova byl hlídkou dopravních policistů zastaven a kontrolován 34letý řidič jedoucí s vozidlem Škoda Felicia. Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vykázala hodnotu 1,51 promile.
Řidič při kontrole nepředložil žádný doklad potřebný k provozu a řízení vozidla. Další jízda mu byla na místě zakázána.
 
 
Neoprávněně odjel s vozidlem
V průběhu dnů 9.6.2010 až 10.6.2010 dosud neznámý pachatel neoprávněně odjel s nákladním vozidlem Land Rover Discovery, které bylo zaparkované na ulici Sladovnická v Bruntále. Vozidlo bylo vybaveno předním rámem s navijákem a bočními nášlapy. Majiteli tak odcizením vozidla vnikla škoda ve výši okolo 499 tisíc Kč.
 
 
Zamykat se vyplatí
O drzosti pachatele se přesvědčili manželé z Bruntálu.
V úterý 9.6.2010 v odpoledních hodinách se dostal dosud neznámý pachatel do rodinného domu v blízkosti ulice Nová. Využil neuzamčených vstupních dveří a bez překážek se dostal až do prvního patra domu. Pachatele neodradila při jeho činu ani ta skutečnost, že v uvedenou dobu se majitelé nacházeli na zahradě za domem. Z kuchyně následně odcizil čtyři zlaté prsteny v hodnotě okolo 20 tisíc Kč a pánskou koženou peněženku s finanční hotovostí ve výši okolo 1 200 Kč, včetně několika kusů stravenek. Pachatel svým jednáním způsobil celkovou škodu odcizením věcí okolo 22 tisíc Kč.
 
 
                                                       
 
 
Hodila se mu JAWA z roku 1962
V době od 6.6.2010 do 9.6.2010 neznámý pachatel v Krnově na ulici Bruntálská vnikl na celistvě oplocený pozemek u rodinného domu. Z hospodářské budovy, která přiléhá přímo k domu, odstranil visací zámek a dostal se do prostoru dílny s garáží. Odtud odcizil 44m černého kabelu CYKY v hodnotě okolo 2 500 Kč a volně odloženou registrační značku patřící jednomu z motocyklů, které vlastní majitel. Pachatelově pozornosti neunikl ani motocykl Jawa 250 z roku 1962, který byl v současné době v nepojízdném stavu. Odcizením věcí včetně motocyklu způsobil pachatel majiteli škodu za více jak 10 tisíc Kč. 
 
 
Ze skladu si odnesl pneumatiky
V době od 27.5.2010 do 10.6.2010 dosud neznámý pachatel vnikl do objektu sloužícího jako sklad v areálu nemocnice na ulici Nádražní v Bruntále. Po překonání uzamčených plechových vrat se dostal do skladu a odtud odcizil 8ks litinových kol se zimními pneumatikami na vozidlo Škoda Superb, 32ks plechových kol se zimními pneumatikami na vozidla Škoda Fabia, Octavia a Škoda Tour. Dále 8ks nových letních pneumatik. 
Výše škody bude správcem objektu vyčíslena dodatečně. 
 
Zapomněla kabelku na lavičce
V době od 9.6.2010 do ranních hodin 10.6.2010 v obci Malá Morávka využil neznámý pachatel skutečnosti, že 34letá žena zapomněla svou kabelku odloženou na lavičce před domem. Z kabelky si pachatel ponechal dva mobilní telefony a finanční hotovost ve výši 4 500 Kč. Následně kabelku pohodil u autobusové zastávky, kde ji v ranních hodinách nalezli školáci. Kabelka byla vrácena majitelce, která po následné kontrole obsahu zjistila odcizení výše uvedených věcí.
 
 
 
 
          komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem