Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zamykejte svá vozidla

CHOMUTOV - O svůj notebook přišel muž ve Vejprtech, Napadal a vyhrožoval, Dřevo bez placení.... 

Zamykat se vyplatí
Policisté ve Vejprtech pátrají po neznámém pachateli, který ve městě vnikl do zaparkovaného vozidla. Oznamovatel nechal auto zaparkované v Pivovarské ulici, ale zapomněl ho řádně uzamknout. Navíc na zadním sedadle nechal na viditelném místě odložení svůj notebook v hodnotě 8200 korun. Pachateli pak už jen stačilo dveře otevřít a s lupem v klidu odejít. Skutek je vyšetřován jako krádež.

Napadal a vyhrožoval
Policisté ze Března vyšetřují jednání 44letého muže. Při návštěvě pohostinství se pokusil udeřit do hlavy dalšího muže. To se mu však nepodařilo, ostatní hosté mu v napadání zabránili. Odešel pryč, ale následně poškozenému volal na jeho mobilní telefon a vyhrožoval mu napadením. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo. Nyní je podezřelý z trestného činu výtržnictví. V případě odsouzení ho může soud odměnit až dvouletým vězením.

Dřevo bez placení
Ve Březně zahájili policisté pátrání po totožnosti neznámého pachatele, který na lesním úseku Mašťov, pokácel poblíž obce Dobřenec celkem osmdesát pět kusů vzrostlých stromů olše lepkavé. Pokácené stromy pak odvezl na dosud neznámé místo. Poškozené společnosti tímto jednáním vznikla škoda za 45 tisíc korun.

Dvě krádeže během krátké doby
Kriminalisté v Chomutově obvinili z krádeže 20letého mladíka. Na konci dubna využil pozvání na návštěvu do bytu kamarádky v ulici Farského ke krádeži. Ze skříňky sebral peněženku s hotovostí ve výši 3400 korun. V prvních květnových dnech pak oslovil na Březenecké ulici poškozeného a chtěl půjčit mobilní telefon. S aparátem pak z místa utekl a ještě poškozeného udeřil. V tomto případě za sebou zanechal škodu ve výši 2 tisíc korun. U mladíka policisté zjistili, že v roce 2013 byl pravomocně odsouzen za loupež Okresním soudem Havlíčkův Brod k podmíněnému trestu odnětí svobody. Následovalo zadržení, umístění do cely a na státní zastupitelství bude podán návrh na jeho vzetí do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje.

Nadýchal
Muže ve věku 34 let z Karlových Varů zdrželi policisté při jízdě na Březenecké ulici v Chomutově, kde s vozidlem VW Lupo projížděl. Následně provedená dechová zkouška prokázala, že se před jízdou posiloval alkoholem. Přístroj mu totiž naměřil 1,53, 1,62 a 1,70 promile. Svoji jízdu musel muž ukončit, navíc na něj čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.

17. června 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem