Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zanedbání povinné výživy

Neplatí výživné na své děti  

Z trestného činu zanedbání povinné výživy jsou podezřelí rodiče, kteří neplní svou vyživovací povinnost. Přestože jim tato vyživovací povinnost byla určena soudem, peníze k rukám oprávněných nezasílají.
Na dceru Petru neplatí muž z Teplé. Za podobnou trestnou činnost byl již v minulosti potrestán, přesto dluží k rukám matky částku 9 500Kč.
Celkovou částku 73 800 Kč dluží na výživném další rodič. Muž ze Sokolova má stanovou vyživovací povinnost od roku 2003, kdy musí posílat peníze na dceru Danielu a syna Lukáše k rukám oprávněné matky. Této ženě dluží 33 000 Kč. Od roku 2004 neplatí výživné také na svého dalšího syna Ladislava, dluh na výživném k rukám matky činí 40 000 Kč.
Od roku 2007 neplní svou vyživovací povinnost další otec, muž z Olomouce.Ten dluží na dceru Michaelu 29 000 Kč.
Dalším otcem, který neposílá peníze na své dva syny Josefa a Jiřího, je muž z Chebu. Tento nezodpovědný otec dluží částku 16 500Kč.
Přestože všichni otcové  věděli o své vyživovací povinnosti, nevyvinuli dostatečnou snahu a nenašli si řádné zaměstnání, nezískali tedy pravidelný zdroj příjmu, aby mohli hradit, nepožádali o zrušení či snížení vyživovací povinnosti, nepožádali o sociální dávky a neprojevili tak žádnou snahu, aby své povinnosti dostáli, a byli za takové jednání v posledních třech letech již potrestáni, čelí nyní podezření z přečinu Zanedbání povinné výživy.
Všichni čtyři jsou trestně stíháni ve zkráceném přípravném řízení.
 

vytisknout  e-mailem