Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zanedbání povinné výživy

ROKYCANSKO - Rodiče si neplní vyživovací povinnost a neplatí na své potomky.  

     Policisté z obvodního oddělení Rokycany  přijali 23. října 2013 dvě oznámení zanedbání povinné výživy, tu si neměli v obou případech řádně plnit otcové svých potomků.
     V prvním případě 44letý muž z Rokycan neplatíil od května 2013 do současné doby na svoji první  dceru částku ve výši  1. 800 korun měsíčně  a na  svoji druhou nezletilou dceru neměl platit již od listopadu 2012 částku v měsíční výši  2 tisíce korun.

     V druhém případě se jedná to 43letého muže z Rokycanska, který si řádně neplní svoji povinnost od června 2013 do současné doby  na svého syna a dceru v celkové výši 3 tisíce korun měsíčně. 

     Na obvodním oddělení Radnice přijali včerejšního dne také oznámení týkající se neplacení výživného. V tomto případě si  povinnost neměla plnit 32letá žena z Klatov, která od měsíce září 2012 do současné doby soustavně neplatí na svého nezletilého syna. Škoda je ve výši  6. 500 korun. 

     Pro jednání rodičů, kteří si řádně neplní svoji povinnost,  zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Dle trestního zákoníku, kdo neplní, byť i z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

nprap. Hana Kroftová
25.10.2013

vytisknout  e-mailem