Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zanedbání povinné výživy

JIHLAVSKO: Na svého syna žena neplatí výživné 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Havlíčkova Brodu. Byl obviněn ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. V době od září loňského roku si do současnosti trvale neplní vyživovací povinnost ke svým šesti nezletilým dětem. Na tři chlapce a tři dívky žijící v Jihlavě má měsíčně platit přes 1 500 korun a celkově tak na výživném dluží částku přes jednadvacet tisíc korun. Za spáchání stejného trestného činu byl muž již v minulosti pravomocně odsouzen.
 
Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy pětatřicetiletému muži z Jihlavy. V době od září loňského roku si do současnosti trvale neplní vyživovací povinnost ke svým dvěma nezletilým dětem. Měsíčně má na dívku a chlapce platit celkem čtyři tisíce korun. Celkově tak na výživném dluží částku šestapadesát tisíc korun.
Ze spáchání přečinu je podezřelá také devětatřicetiletá žena z Havlíčkobrodska. V době od roku 2007 si do současnosti trvale neplní vyživovací povinnost ke svému nezletilému synovi, který žije v Jihlavě. Měsíčně má žena platit 200 korun a celkově tak dluží na výživném částku deset tisíc korun. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.
Oba případy policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
8. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem