Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zaostřeno na čtyři kola

BŘECLAVSKO: Zmizela čtyřkolka i osobní vůz.  

Uherčice, Valtice – Hustopečští policisté šetří případ užívání cizí věci během páteční noci (24.8.). V Uherčicích si zatím neznámý pachatel vyhlédl čtyřkolku zaparkovanou před rodinným domem. Zřejmě ho zlákala vidina projížďky a vyzkoušení si dopravního prostředku, protože po užití ho ponechal u zemědělského družstva v Přibicích. I když se vozítko vrátilo zpět majiteli, stačil ho výtečník poškodit. Převodovka i spínací skříňka vzala za své a učinila tak čtyřkolku nepojízdnou. Škoda odcizením byla vyčíslena na sto tisíc korun a na poškození věci se částka vyšplhala na 30 tisíc korun.
 
V sobotu v noci (25.8.), na druhé straně okresu ve Valticích, šetří obdobný případ krádeže dopravního prostředku policisté z Obvodního oddělení Břeclav. Také neznámý pachatel zatím nezjištěným způsobem odcizil z volně přístupného parkoviště osobní vůz Škoda Oktávie. Majiteli zmizel nejen plechový miláček, ale i doklady, peněženka a svazek klíčů. Zloděj tak svým činem způsobil osmačtyřicetiletému muži škodu za téměř 205 tisíc korun.
 
Policisté se případy zabývají a intenzivně hledají pachatele, kterým hrozí za jejich přečiny neoprávněné užívání a poškození cizí věci až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Bc. Hana Kejlová, 27.8.2012

vytisknout  e-mailem