Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaparkoval ve křoví

VSETÍNSKO: Dopravní policisté řešili v pátek nehodu opilého řidiče. 

V pátek chvíli před půlnocí ve Valašském Meziříčí podnapilý řidič projel s autem přes střed kruhového objezdu a vozidlo zaparkoval ve křoví u silnice.

Dopravní policisté vyjeli v pátek chvíli před půlnocí řešit dopravní nehodu ve Valašském Meziříčí. Jednadvacetiletý muž z Frenštátu pod Radhoštěm jel s vozem Ford Escort po silnici I/35 ze směru od Rožnova. Na kruhovém objezdu se silnicí I/57 najel na jeho střed a opustil silnici. Po několika metrech jízdy po trávníku zaparkoval s vozidlem v křoví podél silnice.

Policisté zjistili, že ve vozidle byli ještě dva spolujezdci a to devatenáctiletá cizinka a třiadvacetiletý cizinec. Nikomu se nic nestalo. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku. Přístroj ukázal na hodnotu 1,88 promile. Další kroky policistů byly jasné. Zadržení řidičského průkazu řidiči, zákaz další jízdy a zahájení úkonů trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Škoda na vozidle činí tři tisíce korun. Pokud řidič způsobí dopravní nehodu a jeho způsobilost řízení motorového vozidla je vyloučena vlivem alkoholu, hrozí mu u soudu až tříleté vězení.

 

18. ledna 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem