Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaplatil nájem, ale nebydlí

DĚČÍN - Zaplatil nájem, ale nebydlí; Podvod nevyšel; Do cizích aut se neleze 

Policisté z Rumburku pátrají po pětatřicetiletém muži, který podvodně pronajal byt v panelovém domě devatenáctiletému mladíkovi. Spolu uzavřeli ručně sepsanou nájemní smlouvu, která navíc neobsahovala podstatné údaje. Již v den podpisu podvodník inkasoval první nájem ve výši šest tisíc korun. K předání bytu však dodnes nedošlo. Také se ukázalo, že byt již užívají jiné osoby. Jestliže policie výtečníka dopadne, může mu zařídit ubytování v cele až na dva roky. Tu pronajme těžko.
 
Podvod nevyšel
 
Falešným řidičským průkazem se v sobotu dopoledne na ulici Národní ve Varnsdorfu prokázal dvaašedesátiletý řidič. Ten zde byl zastaven v rámci běžné silniční kontroly. Vzhledem k tomu, že doklad již na první pohled vykazoval známky manipulace, provedli policisté šetření. Tím zjistili, že v něm byly upraveny údaje a přelepená fotografie. Za padělání a pozměnění veřejné listiny teď podvodníkovi hrozí až tři roky vězení.
 
Do cizích aut se neleze
 
Policisté z Děčína obvinili šestadvacetiletého lapku, který se vloni v České Kamenici vloupal do zaparkovaného Renaultu Laguna. Z automobilu odcizil součástky a pohonné hmoty v hodnotě čtyř a půl tisíce korun. Za provedené práce na vozidle může samozvaný automechanik dostat až dva roky dovolené na státní útraty.
 
 
nprap. Petra Trypesová
Děčín dne 17. 2. 2010
 
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem