Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zaplatil zálohu, ale luxusních vozů se nedočkal

PROSTĚJOV - Přišel o 1,8 milionu korun. 

Z trestného činu podvod obvinili kriminalisté z prostějovského oddělení hospodářské kriminality sedmatřicetiletého muže ze Zlína a dvě právnické osoby z Prahy. Tohoto skutku se měli dopustit tím, že obviněný muž jako zástupce obou společností se sedmatřicetiletým mužem z Prostějova ve dvou případech sjednal ústní dohodu o prodeji luxusního vozidla.

V prvním případě se na přelomu listopadu a prosince roku 2013 dohodli na dodání a prodeji automobilu typu BMW 335i xDrive. Po dohodě zájemce zaplatil zálohu ve výši 16 426 euro.

Ve druhém případě se v dubnu roku 2014 dohodli na dodání a prodeji automobilu typu BMW 640d xDrive. V tomto případě byla zaplacena záloha 50 tisíc euro.

Po převzetí peněz obviněný muž vozidla nedodal a pro poškozeného se stal nekontaktním. Celková výše způsobené škody byla po přepočtu vyčíslená na více než 1,8 milionu korun.

V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži za zločin podvod hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Obviněným právnickým osobám pak hrozí až jejich zrušení.

por. Mgr. František Kořínek

17. března 2017

vytisknout  e-mailem