Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zaplatili padělkem

Ms kraj: Dvojici mladíků hrozí trest odnětí svobody na tři až osm let.  

Mladík zaplatil po předchozí dohodě se svým známým trafikantce za cigarety padělanou tisícikorunou. Padělek byl dobře rozeznatelný, a tak vzal rychle kuřivo a dal se na útěk. Pronásledovatelům sice utekl a s kamarádem se o cigarety rozdělil, ale v současné době mají již oba sděleno obvinění.
 
Devatenáctiletý mladík z Opavska „přišel“ k evidentně padělané tisícikoruně. Byla totiž pouze jednostranná. Počátkem března potkal svého stejně starého kamaráda (také z Opavska) a padělek mu ukázal. Dohodli se, že bankovkou zaplatí za cigarety. Společně si vytipovali třetí březnový den novinový stánek v Opavě-Kateřinkách. Jeden z nich šel zjistit situaci. Druhý pak přišel ke stánku a padělkem zaplatil za několik krabiček cigaret. Bleskurychle vzal zboží, došel ke kamarádovi a oba se dali na útěk. Prodavačka hned zjistila, že se nejedná o pravou tisícikorunu a za mladíkem vyběhla. Přidali se i další náhodní svědci. Nikdo ale dvojici nedohnal. Mladíci se ztratili mezi přilehlými domky, kde se o cigarety rozdělili.
 
Policisté zjistili veškeré potřebné informace a dvojici vypátrali. Obvinili mladíky ze zločinu padělání a pozměnění peněz spáchaného formou spolupachatelství. Dvojici hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od tří do osmi let. Kriminalisté i nadále zjišťují původ padělku, který zajistili. Zašlou ho České národní bance.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
4. 4. 2011

vytisknout  e-mailem