Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zapomínat věci ve vozidle se nevyplácí

Kladenští policisté prošetřují několik případů vloupání do vozidel 

     Dne 22. ledna 2012 bylo oznámeno na policejní služebně, že v době mezi 21. až 22. lednem došlo na parkovišti v Kladně v ulici Mládežnická k vloupání do nákladního vozidla. Neznámý pachatel za užití násilí vnikl do nákladního prostoru vozidla a odcizil elektroniku v celkové hodnotě 30 000,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

     Další vloupání bylo oznámeno v Kladně v ulici Fr. Černohorského. Tentokrát se neznámý pachatel vloupal do osobního vozidla Ford Fosuc. Ve vozidle byla na sedadle spolujezdce ponechaná přes noc kožená peněženka s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Tato kořist neunikla dosud neznámému pobertovi, který svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 9 500,-Kč.

     Škodu 9 000,-Kč způsobil neznámý pachatel, který z osobního vozidla, které bylo zaparkováno na parkovišti  v Kladně v ulici J. Foglara.odcizil doklady, gola sadu, žárovky a dětskou autosedačku. Pachatel při vlouopání způsobil i na vozidle značnou škodu. I tyto dva případy policisté prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.  

     Policie neustále opětovně upozorňuje občany, aby ve vozidlech neponechávali žádné cenné věci a svým opomínáním nepřilákávali zloděje do svých vozidel. Ponechávání  dokladů, mobilních telefonů, peněženek, kufříku , kabelek a jiných těchto předmětů bez dozoru je velkým lákadlem pro zloděje a v danou chvíli snadnou kořistí. Vážení občané, chraňte si svůj majetek a neusnadňujte zlodějům jejich trestnou činnost.

 

23. ledna 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

 

    

vytisknout  e-mailem