Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zapomněl na slušné vychování

MOST - Napadl policistu a sprostě nadával; Z auta zmizelo drahé nářadí; Host okradl hostitele.  

Pro přečin násilí proti úřední osobě je stíhán teprve 19letý mladík z Mostu. Ten v místě svého bydliště měl rušit veřejný pořádek na společně chodbě, kde napadal sousedy i svou přítelkyni. Na místě neuposlechl zákonnou výzvu přítomné hlídky Policie ČR, aby upustil od protiprávního jednání. Naopak byl stále agresivní. Jednoho z policistů napadl tak, že ho udeřil pěstí do oblasti nosu. Policisté proti němu použili donucovací prostředky hmaty a chvaty, následně muži nasadili pouta a posléze ho po provedené prohlídce u lékaře umístili do policejní cely. Po celou dobu výtečník přítomné policisty urážel a nadával jim. Na oddělení byla u muže provedena dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní a vyšší jak 1,5 promile. Vyšetřovatel mostecké policie muže obvinil z přečinu násilí proti úřední osobě.  Obviněný je stíhán na svobodě. Za toto jednání mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody. Napadený policista utrpěl drobné poranění v obličeji bez pracovní neschopnosti.


 

Lapka ukradl speciální soupravy za 30 tisíc korun

Nepříjemné zjištění čekalo pracovníka jedné firmy. Když měl v noci vyjet na hlášenou závadu, zjistil, že mu někdo vnikl na parkovišti u jednoho mosteckého supermarketu do zaparkovaného vozu. Neznámý pachatel z vozidla, kam se vloupal násilím, odcizil dvě soupravy speciálního nářadí a bednu pojistek. Krádeží věcí vznikla poškozené firmě škoda ve výši 30 tisíc korun. Další škodu za 3 000 korun způsobil zloděj poškozením automobilu při vloupání. Případ krádeže teď vyšetřuje mostecká policie.


 

Muž neznámého pohostil, ten ho na oplátku okradl

O vděčnosti nemá zřejmě potuchy 23letý muž z Mostu. Byl v jedné restauraci a přisedl si ke staršímu muži. Povídali si spolu, mladý mu vyprávěl o svém životě a staršímu byl neznámý mladík sympatický a pozval ho proto na večeři do jiné restaurace. Když hostitel opustil na krátkou dobu stůl, tak mladý muž měl po jeho návratu náhle naspěch. Muž se poté podíval do své tašky a zjistil, že mu z ní zmizela peněženka s finanční hotovostí ve výši pět tisíc korun a platební karta. Policie pachatele odhalila a sdělila mu podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Dopravní policisté sledovali předjíždění a pátrali po odcizených vozidlech

Včera na silnicích mosteckého regionu proběhla krajská dopravní akce. Ta byla tentokrát zaměřena na kontrolu způsobu jízdy, dodržování zákazu předjíždění a jízdu v jízdních pruzích. Hlídky zároveň pátraly po osobách a odcizených vozidlech za využití speciálního pátracího systému, pomocí něhož zkontrolovaly kolem pěti set aut. Žádné ze zkontrolovaných vozidel nebylo v celostátním pátrání. Dopravní policisté zastavili 63 vozidel a zjistili 19 přestupků v dopravě. Jeden řidič předjížděl tam, kde neměl, další motorista měl pozitivní test na drogy, 3 řidiči nebyli připoutaní, tři muži za volantem telefonovali a u tří aut byl odhalen nevyhovující technický stav.

 


nprap. Ludmila Světláková

Most 5. března 2014


 


 

vytisknout  e-mailem