Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zapomněli zamknout

CHOMUTOV - Drahý nákup, Porušili rozhodnutí.... 

Zapomněli zamknout
Rybářské vybavení, batoh, lodní elektromotor, dvě jízdní kola a osobní doklady majitele, to je seznam věcí, které zmizely z garáže u rodinného domu v obci Droužkovice. Zloděj využil skutečnosti, že garáž nebyla řádně uzamčená a uvedené věci odnesl. Majitelům nezbylo nic jiného, než vniknutí nahlásit na policii. Při výpovědi upřesnili škodu na 30 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Drahý nákup
Nákup v marketu se značně prodražil muži z Chomutova. Vystavené zboží ho zřejmě natolik zaujalo, že nedával pozor na svou příruční tašku zavěšenou na nákupním košíku. Zloděj tašku sebral a zmizel. Kromě peněženky přišel poškozený o platební kartu, osobní doklady a mobilní telefon. Nakupování se tak prodražilo o 6 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z Jirkova.
 
Porušili rozhodnutí
Na dva muže čeká obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí. První, 55letý muž z Postoloprt, jel s nákladním vozidlem po silnici I/13 z Chomutova na Most. Při kontrole nemohl předložit řidičský průkaz. Policisté zjistili, že příslušné oprávnění mu odňal soud v Lounech, neboť vykonával činnost, která mu byla rozhodnutím zakázaná. Druhý, 28letý řidič z Křimova, porušil rozhodnutí Magistrátu Chomutov, který mu vyslovil zákaz řízení motorových vozidel. Muže kontrolovala hlídka v době, kdy projížděl sídlištěm na Zahradní v Chomutově. Soud může poslat oba pachatele až na tři roky do vězení.
 
Jirkovák kradl v bytě
Na konci května oznámil majitel bytu na Písečné v Chomutově, že mu z bytu zmizel počítač, dva telefony, troje hodinky, doklady a další drobnosti za téměř 22 tisíc korun. Za uvedenou krádež bude potrestán teprve 16letý mladík z Jirkova. Mobilní telefon byl u něj zajištěn, vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Vyhrožoval příbuzné
Hned ze dvou trestných činů je podezřelý 26letý Chomutovák. Muž před barem v Rooseveltově ulici vulgárně nadával své matce a vyhrožoval jí ublížením na zdraví. Nadávky a výhrůžky zasílá poškozené rovněž prostřednictvím SMS zpráv. Jelikož se jeho jednání opakuje, obrátila se poškozená na policii. Policisté mužovo jednání vyhodnotili jako trestné činy násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a výtržnictví. Za své jednání může skončit až na dva roky ve vězení.
 
Vloupání do studia
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který se vloupal do nehtového studia na Písečné. Zloděj provozovnu prohledal a odcizil dvě rádia, různé laky, mastičky a materiál na úpravu nehtů. Majitelka vyčíslila škodu na 150 tisíc korun. Celková škoda bude ovšem o 30 tisíc korun vyšší. Jsou to náklady, které bude muset poškozená vynaložit na opravu poškozeného zařízení. Kromě obvinění z krádeže čeká na pachatele i obvinění z poškození cizí věci.
 
Nestará se o své děti
Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si převzal 36letý muž z okresního města. Řádným způsobem se nestará o své čtyři nezletilé děti, ač mu toto bylo nařízeno rozsudkem Okresního soudu Chomutov. Čtyřem matkám tak za poslední roky dluží na výživném částku ve výši 64 tisíc korun. Policisté zjistili, že za stejné jednání stál v nedávné době před soudem v Praze a Strakonicích, odkud odcházel s rozsudkem. Ponaučení si ovšem nevzal a ve stejném jednání nadále pokračuje.
 
29. července 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem