Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zapomnětlivost ho vyšla draho

Jízdenka na MHD se mu prodražila. Přihlásí se poctivý nálezce? 

Pro cestu pražskou městskou hromadnou dopravou si chtěl dvaadvacetiletý mladík zakoupit v automatu ve vestibulu stanice metra Smíchovské nádraží jízdenku.

Přistoupil tedy k automatu, na který si odložil svůj fotoaparát v hodnotě šedesáti tisíc korun. Poté dle návodu zakoupil lístek a od automatu odešel, avšak bez foťáku, což si uvědomil o poznání později.

Odloženého aparátu si ale všiml zatím neznámý, přibližně padesátiletý muž, který byl v tu chvíli oděn do červené bundy s černými rukávy, bílými pruhy na prsou a šedých kalhot. Tento muž vzal fotoaparát z automatu a odešel s ním neznámo kam.

Na základě těchto skutečností musíme stále pracovat se všemi možnými verzemi. Tedy, že si hledaný fotoaparát ponechal, nebo že nalezený foťák poctivě odevzdal například do ztrát a nálezů či na jiném k tomu určeném místě. Proto také v tuto chvíli vnímáme tohoto muže jako důležitého svědka, který může osvětlit podstatné skutečnosti celé události.

Dotyčného se ale zatím najít nepodařilo. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli muže poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejně tak prosíme každého, kdo muže zná, nebo je s ním přímo v kontaktu, aby ho informoval o tom, že po něm, jakožto důležitém svědkovi, pátráme a aby se pokud možno dostavil sám na kteroukoli policejní služebnu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 4. 2019

Odkazy do noveho okna

1 Svědek 1

1 Svědek 1 

Detailní náhled

2 Svědek 2

2 Svědek 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem