Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zapomnětlivost se nevyplatila

Odcizená peněženka s platební kartou  

  
Asi před deseti dny oznámila na Obvodním oddělení policie ČR v Broumově žena, že zapomněla na pokladně v prodejně potravin v Broumově peněženku s doklady a platební kartou. Dále uvedla, že ihned po zjištění této skutečnosti se vrátila zpět do obchodu, ale peněženku zde již nenašla. Z tohoto důvodu se rozhodla věc nahlásit. 
Ještě ten den zjistila, že z účtu jí neznámá osoba za pomocí její platební karty vybrala 10.000 korun. Kartu nechala zablokovat a tuto skutečnost přišla také nahlásit. Policisté zdejšího oddělení během několika dní za pomoci strážníků Městské policie vytipovali možné pachatelky. Podezřelé ženy se nakonec ke krádeži  přiznaly a budou se před soudem zodpovídat pro trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty.
Policisté však znovu vyzývají občany, aby si lépe chránili svůj majetek a předcházeli tím zbytečným nepříjemnostem. Peněženky nenechávejte nikde volně položené na nákupních pultech nebo v košících. Tašky noste zapnuté. Tak můžete zminimalizovat riziko možné krádeže. V dnešní době, kdy peněženka slouží nejen pro hotové finance, ale lidé si tam ukládají také doklady a platební karty, toto upozornění platí dvojnásob.
prap. Martin Čáp, por. Bc. Eva Prachařová

vytisknout  e-mailem