Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zapůjčené nářadí prodal

LOUNY - Je podezřelý z přečinu zpronevěry... 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu zpronevěry 32letému mladíkovi ze Žatce. Ten si v únoru letošního roku zapůjčil od jedné žatecké firmy aku vrtačku s příslušenstvím a elektrické bourací kladivo s tím, že ještě téhož dne vypůjčené nářadí, v hodnotě cca 10 000 Kč, vrátí. Svůj slib však nesplnil a místo toho zamířil do jedné z žateckých zastaváren nářadí prodat. Utržil za něj 3 000 Kč, které následně použil pro svoji potřebu. Nářadí bylo později v zastavárně nalezeno a zajištěno. Po provedených úkonech byl mladík propuštěn na svobodu, pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. 

Z cizího pozemku chtěl odcizit dráty a kabely

V polovině března zavítal na cizí pozemek v obci Kystra na Lounsku 34letý muž z Chomutova. Nejprve překonal 2 metry vysoká vrata a z pozemku u domu odcizil kabely. Dále přes oplocení vnikl i na sousední pozemek, kde si přisvojil svazky drátů. Zde byl však vyrušen náhodným svědkem, tak odcizenou kořist zahodil a z místa utekl. Nakonec stejně skončil na policejní služebně. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.  

Ze zaparkovaného auta zmizel katalyzátor

Z pondělí na úterý odcizil dosud nezjištěný poberta katalyzátor a tlumič výfuku ze zaparkovaného vozidla zn. Jeep Cherokee v žatecké ulici Stavbařů. Poškozenému majiteli tak způsobil škodu za 10 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tresného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Z místa nehody utekl

V pondělí večer havaroval na místní komunikaci mezi obcemi Stebno a Petrohrad 20letý řidič osobního automobilu zn. Škoda Fabia. Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde pravou přední částí vozidla narazil do dřevěné ohrady. Z místa nehody poté odešel do svého bydliště a zpátky se vrátil až po příjezdu hlídky dopravní policie. Přístrojem Dräger mu bylo nejprve naměřeno 1, 21 promile alkoholu v dechu a následně 1, 11 promile. Řidič utrpěl při dopravní nehodě lehčí zranění, ale ošetření nežádal. Policisté nadále na vyšetřování této nehody pracují.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. dubna 2012

 

 

vytisknout  e-mailem