Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zářijové vloupání objasněno

CHOMUTOVSKO - Krádeže se měli muži dopustit společně; Tři promile hned ráno. 

Vyšetřovatel zahájil v říjnu trestní stíhání dvou mužů (ve věku 25 a 48 let), kteří měli podle zjištění policistů z kolárny panelového domu v ulici Lesní v Klášterci nad Ohří odcizit elektrokolo značky Crussis a elektrokoloběžku značky VeGA. Dotyční se měli krádeže dopustit v průběhu zářijové noci, a to společnými silami. Jeden z nich měl z kolárny odvézt kolo a druhý koloběžku. Škoda způsobená odcizením těchto věcí byla nakonec vyčíslena na bezmála 33 tisíc korun.

Oba muži jsou nyní obviněni ze spáchání trestného činu krádeže. Mladšímu z nich za ni u soudu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Staršího muže by vzhledem k jeho nedávnému odsouzení pro krádež (dotyčný je navíc až do února 2025 tzv. „v podmínce“) mohl soud potrestat až tříletým pobytem za mřížemi.

O popsané krádeži spáchané původně neznámým pachatelem jsme informovali v tiskové zprávě v září, kde jsme zveřejnili i fotografii a obrázek odcizených věcí.

Tři promile hned ráno

Se třemi promile alkoholu v dechu se na cestu minulý týden vydal 61letý Chomutovan. Po osmé hodině ráno ho v ulici Pražská při řízení osobního vozidla zastavila hlídka dopravních policistů za účelem silniční kontroly. Dechová zkouška ukázala, že řidič byl pořádně posilněn alkoholem, nadýchal totiž 3 promile. Jeho cesta tak skončila předčasně, muž byl zadržen a po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle zákona mu za popsaný prohřešek u soudu hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 1. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem