Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Zásadový“ prodejce drog skončil ve vazbě

JIČÍNSKO - Za obchodování s marihuanou mu hrozí až 10 let vězení 

Nenápadný podkrovní byt na jičínském předměstí navštívili v pondělí 18. června dopoledne kriminalisté
. Nešlo však o zdvořilostní návštěvu, ale o domovní prohlídku, při které policisté hledali drogy. Nakonec u dvacetiletého nájemníka našli a zajistili 164 gramů sušeného konopí, semena rostlin, 20 tisíc korun, plastové sáčky, digitální váhu a další věci důležité pro trestní řízení. Kromě toho, že si sám několikrát do týdne marihuanu dopřával, tak s ní také ve velkém obchodoval. Zásoboval jí své známé a kamarády a zkrátka nepřišli ani náhodní zájemci, kteří měli dostatek peněz. Mladík byl totiž „zásadový“ a na dluh či protihodnotou „trávu“ nedával.
 
Od ledna letošního roku do současné doby nejméně v 277 případech prodal, rozdal nebo přechovával pro jiné téměř 1500 gramů marihuany tzv. skunku v hodnotě 280 tisíc korun. Jedním z nejméně 15 odběratelů byl i sedmnáctiletý mladík, který patřil k nejčastějším zákazníkům. V neuvěřitelných 100 případech od něj dostal celkem 30 gramů marihuany v hodnotě 6 tisíc korun. Nutno zdůraznit, že kriminalisté na případu stále ještě pracují, a tak není vyloučeno, že se řady zákazníků rozšíří o další osoby, které drogu odebíraly.   

Zatím musel zdatný „obchodník“ vyměnit svůj byt za celu ve vazební věznici v Hradci Králové, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. Zde zůstane až do vynesení rozsudku, který pro něj určitě nebude příznivý. V březnu letošního roku už totiž byl za distribuci drog podmínečně odsouzen, a tak musí počítat s přísnějším trestem. Za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a za přečin ohrožování výchovy dítěte mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.

nprap. Hana Klečalová
27. června 2012 v 11:15

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem