Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zásah berounských kriminalistů v oblasti drogové scény

Beroun - Od začátku roku obvinili již patnáct osob. 

 
Pět měsíců pracovali berounští kriminalisté z „toxi týmu „ na muži, který byl podezřelý z distribuce pervitinu na území Hořovic. V průběhu vyšetřování celého případu shromáždili důkazy prokazující trestnou činnost podezřelého a zjistili, že tento muž distribuoval drogu pervitin koncovým uživatelům v období několika let, jen několik měsíců od posledního propuštění z výkonu trestu odnětí svobody. V rámci vyšetřování vyslechli několik důležitých svědků. Na základě jejich výpovědí vyšla najevo skutečnost, že distributorem této drogy je ještě další pachatel, kterého následně obvinili z trestného činu „nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“.
Druhý z pachatelů, který byl v průběhu vyšetřování zjištěn, vyhrožoval v souvislosti s učiněnou výpovědí jednomu ze svědků. Z tohoto důvodu byl ihned zadržen a obviněn nejen z trestného činu „nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“, ale také z trestného činu „nebezpečné vyhrožování“. Obviněný je s ohledem na výše uvedené skutečnosti stíhán vazebně a v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
Kriminalisté provedli několik domovních prohlídek, při kterých zajistili drogu pervitin a také marihuanu. V jednom z bytů zajištěny také předměty s nacistickou tématikou. Při provedených laboratorních rozborech drogy pervitin bylo zjištěno, že někteří z distributorů tzv. řezali tuto drogu jinou látkou, pro zvýšení výnosů z jejího prodeje.
Od začátku roku 2013 provedli kriminalisté „toxi týmu“ několik realizací v oblasti drogové problematiky, ke které docházelo převážně na území Hořovic. Postupně zahájili trestní stíhání 15ti osob, kteří na tomto území distribuovali drogu pervitin a marihuanu. Všech patnáct obviněných jsou sami uživateli těchto drog. Jedná se o dvanáct mužů a tři ženy. Čtyři obvinění jsou stíháni vazebně, proti zbylým je trestní stíhání vedeno na svobodě. Jeden z obviněných byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost již odsouzen, z toho důvodu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
nprap. Marcela Pučelíková

vytisknout  e-mailem