Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zásah na dálnici D3

České Budějovice - Dálniční policisté zastavili řidiče osobního vozidla, který byl v databázi mezinárodně hledaných osob. 

Nejen řešení dopravních nehod, měření rychlosti a kontroly uhrazení dálničních poplatků, ale také okamžité reakce na spolupráci s ostatními složkami policie, jsou v gesci policistů na dálničním oddělení Borek. Tak tomu bylo i v pondělí 6. května 2024 po 10. hodině na sjezdu z dálnice D3 a silnice I/34 v Českých Budějovicích, když hlídky dostaly informaci o rychle jedoucím osobním vozidle tovární značky Citroën DS5 od Prahy na jihočeskou metropoli. Jakmile popsané vozidlo přijelo k hlídkám, jeho řidič několikrát projel sjezdem z dálnice na silnici I. třídy a  opět se vracel na dálniční směr, až mu zde policisté zatarasili oba jízdní pruhy a zabránili mu k dalšímu odjezdu. Poté ho za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali, přiložili služební pouta a na potřebnou dobu zajistili k ztotožnění.

Provedenou lustrací strážci zákona zjistili, že se jedná o mezinárodně hledanou osobu (cizince z jednoho balkánské země, roč. 1971), na kterého vydal vyžadující orgán mezinárodní zatýkací rozkaz. Muž byl zadržen dle trestního řádu a převezen na služebnu v Ševětíně, kde si ho poté převzali kriminalisté z Policejního prezidia České republiky, Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Praha k provedení dalších úkonů.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. května 2024

Odkazy do noveho okna

Zadržení mezinárodně hledaného muže 1

Zadržení mezinárodně hledaného muže 1 

Detailní náhled

Zadržení mezinárodně hledaného muže 2

Zadržení mezinárodně hledaného muže 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem