Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zasáhlo nás sněžení, jsme na něj připraveni....

VSETÍNSKO: Jezdí se bez nehod, hlášeny jsou jen malé dopravní komplikace 

Vsetínsko - Předpověď meteorologů se naplnila a i na Vsetínsku začalo už od brzkého rána sněžit. S každou hodinou přibývá několik centimetrů nového sněhu a podle informací má taková situace zůstat až do pondělí. Český hydrometeorologický ústav dokonce vydal vzhledem k stávajícímu počasí na nadcházející tři dny výstrahu. 

Komunikace jsou vzhledem k současnému počasí nevyzpytatelné. Na místě je potřebná zvýšená opatrnost, která je tou nejlepší prevencí. Podle aktuálních informací zatím na silnicích Vsetínska nejsou hlášeny žádné vážné dopravní nehody. Došlo pouze k několika dopravním omezením. Například dopoledne před Prlovem silnici zablokovalo několik kamionů. Důvodem byl nový sníh, který se nacházel na vozovce. Silnice tak zůstala na nějakou dobu průjezdnou pouze v jednom jízdním pruhu. Zkřížený kamion z důvodu sněhové nadílky komplikoval dopravu i ve Vsetíně u čerpací stanice Schell a se stejným problémem se potýkal i řidič kamionu, který jel z Rožnova pod Radhoštěm směrem na Pindulu. Ke čtrnácté hodině se stal neprůjezdný úsek silnice ve směru z Makova na Bumbálku. V cestě stojí zablokovaný kamion.

Řidičům, kteří se vydají na cestu, doporučujeme sledovat aktuální dopravní zpravodajství v rozhlase nebo televizi a zásadně nevyjíždět bez povinné zimní výbavy. Důležité informace z dopravy se dají dohledat i na internetových stránkách Policie České republiky http://aplikace.policie.cz/dopravni-informace/. Nezbytným by mělo být omezení rychlosti jízdy a pokud možno nevyjíždět v noci, ale jízdu zvolit tak, aby proběhla přes den. Neméně důležité je si před cestou zkontrolovat stav baterie, nemrznoucí směsi do chladiče a do odstřikovačů a vzít si sebou i rozmrazovač zámků, škrabku na okna a smetáček s lopatkou.

Vznikne-li na silnicích kolona stojících nebo pomalu jedoucích vozidel či dopravní nehoda, je třeba zachovat klid, nezmatkovat a řídit se pokyny policistů. Nesnažte se vracet couváním a vždy nechte volný pruh vozovky pro příslušníky integrovaného záchranného systému. Není-li vaše vozidlo schopno pokračovat v jízdě, je třeba ho řádně označit a neprodleně zavolat policii nebo využít asistenční službu. 

Policisté na Vsetínsku budou po celou dobu vyhlášení kalamitního stavu Českým hydrometeorologickým ústavem monitorovat situaci na všech silnicích, které přísluší k našemu teritoriu. Sledovat budou také stav v hotelích, chatách a penzionech v horských oblastech pro případ, že by se zde nacházeli děti nebo senioři a potřebovali naši pomoc. Jsme připraveni pomáhat a zasáhnout kdykoliv to bude potřeba !

8. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

 

 

 

vytisknout  e-mailem