Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zásahová jednotka v Rakovníku

Muž střílel do oken a vozidla, vystřílel 25 nábojů 

Střelba v centru Rakovníka
 
    Dnešního dne okolo třetí hodiny ráno došlo ke střelbě na nábřeží T.G.M v Rakovníku. Oznamovatel na Policii ČR oznámil střelbu, policisté vyjeli ihned na místo, kde zjistili, že pachatel na zahradě obytného domu střílel do osobního vozidla zn. Mercedes a další patrné škody po výstřelu jsou vidět na jednom z oken obytného domu. Během střelby nebyl nikdo zraněn.
     Policisté zahájili pátrání po pachateli, kdy tento byl zjištěn ve sklepních prostorech obytného domu, u kterého střílel. Muž se zabarikádoval v místnosti a odmítal vyjít. Na místě byl vyjednavač a v ranních hodinách se dostavila zásahová jednotka Středočeského kraje, která následně pachatele zadržela.
     Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže z Rakovnicka, který byl již v minulosti 12x trestán a to pro majetkovou a násilnou trestnou činnost. Muž byl po zadržení umístěn do policejní cely na obvodním oddělení v Rakovníku. Kriminalisté nyní prohledávají místo činu, zajišťují prázdné nábojnice, provádí se úkony v trestním řízení. Kriminalisté vykonávají domovní prohlídky prostor, které muž obýval.
     Zbraň, kterou pachatel střílel, měl nelegálně drženou. V době spáchání trestného činu byl pod značným vlivem alkoholu.
14. srpna 2012
nprap. Jana Žáčková
 

vytisknout  e-mailem