Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zásahovka ve spolupráci s kriminalisty zadržela dealery drog

Muž i žena jsou nyní ve vazbě a čekají na soud. 

Kriminalistům devátého oddělení druhého policejního obvodu se podařilo ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadržet mladý „páreček“, který distribuoval drogy na území hlavního města Prahy. Kriminalisté monitorovali dvojici několik měsíců. V průběhu prověřování zjistili, že mladý pár prodával na území hlavního města převážně marihuanu, nárazově také kokain, hašiš a extázi. Policistům se podařilo zjistit, že se dvaatřicetiletý muž živil pouze prodejem drog, to však na veřejnosti maskoval a tvrdil, že peníze na obživu si obstarává půjčováním aut.
 
Klec spadla v pondělí desátého února v podvečer. Dvaatřicetiletý muž se sešel se svým zákazníkem na jedné z čerpacích stanic, tam mu prodal marihuanu, zkasíroval hotovost a z místa schůzky odjížděl za Prahu, kde bydlel se svou přítelkyní v rodinném domku. Domů už ale nedojel, policisté ze zásahové jednotky ho zadrželi v jedné z obcí ve středních Čechách na základě předchozího souhlasu státního zástupce se zadržením. Chvíli poté si „došli“ i pro jeho třiadvacetiletou přítelkyni, která v tu dobu byla v jejich domě.
 
Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté téměř čtyři sta gramů a marihuany, extázi, hašiš a kokain. V přístavku u domu policisté objevili připravenou pěstírnu marihuany s veškerým příslušenstvím.
 
Oba obvinění jsou v současné době stíhání vazebně jako spolupachatelé, a to pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení.
 
Z policejních evidencí se pak kriminalisté dozvěděli, že muž byl v roce 2012 odsouzen pro stejnou trestnou činnost a to na 12 měsíců podmíněně. Vztahovala se na něj však lednová amnestie v roce 2013, která trest zrušila.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 28. 2. 2014

vytisknout  e-mailem