Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zase železo

LITOMĚŘICE – Berou vše, co naleznou; Pozor na podvodníky! 

Radiátorů odložených před jedním domem v malé obci u Štětí se zmocnila na sklonku uplynulého roku tehdy neznámá trojice sběračů železa. Přemístila je do sběrny druhotných surovin a utržené finanční prostředky užila pro svou potřebu. Policisté na základě operativního šetření zjistili, kdo litinové radiátory do sběrny přemístil. Ze svého jednání se nyní budou zodpovídat 34letá žena z Mělnicka a 25letý místní mladík před přestupkovou komisí. Jejich společník 30letý muž z Roudnicka zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Pozor na podvodníky!
 

Dva případy podvodného jednání jsme zaznamenali tento týden v Terezíně. Dvojice dosud neustanovených pachatelů oslovila dvě starší obyvatelky jednoho obytného domu s tím, že jdou montovat bezpečnostní prvky na vstupní dveře bytů na základě dohody s firmou opravující domy v této lokalitě. Za odvedenou práci si neznámí muži účtovali 3 tisíce korun za každý byt. Po jejich odchodu jedna z poškozených telefonicky zjistila, že montáž nebyla uváděnou firmou objednána a proto vše oznámila na policii. Na místě bylo provedeno šetření, které ukázalo, že uváděné bezpečnostní prvky neplní svou funkci. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.
 

Oba neznámí muži byli oblečeni do šedých zašpiněných montérkových obleků a na rukou měli pracovní rukavice. První byl ve věku okolo 40 let, vysoký 180cm, hubené postavy a měl tzv. špinavé blond vlasy po ramena. Druhý muž ve věku okolo 50 let, výšky 170cm, obézní postavy a měl krátké tzv. špinavé blond vlasy.

Pozor na podvodníky 1.mp3


Litoměřice, 4. 4. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem