Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zasílali do věznice drogy

PŘÍBRAMSKO - V období od 14. do 21. října nalezli zaměstnanci věznice na Bytíze pět podezřelých zásilek, které byly určeny pro dosouzené a obsahovaly různé druhy drog. 

Igelitový sáček s krystalickou látkou byl uvnitř papírové přání, v krabicích od pracího prášku, v tubách od zubní pasty, v pleťovém krému nebo v sušenkách.

Kriminalistům se podařilo nyní obvinit z obdobných skutků, ke kterým došlo na začátku letošního roku, celkem tři osoby. Třiašedesátiletý muž důmyslně uschoval do hřbetu diáře, na jehož deskách bylo něžné vyobrazení motýlů a květin, několik tablet a věc zaslal pod falešným jménem jednomu z odsouzených. Osmatřicetiletý muž, ačkoliv věděl, že porušuje regulovaný a kontrolovaný režim ve vězení, odeslal jinému vězni sportovní boty, které však „vylepšil“ metamfetaminem. Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zpovídat 33letá žena, která ukryla do podrážky jedné pantofle pervitin a do druhé marihuanu. Této trojici aktuálně hrozí, že stráví jeden rok až pět let svého života za zamřížovanými okny.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
31. říjen 2016

vytisknout  e-mailem