Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zasílaly do věznice pervitin

RAKOVNICKO - Zásilka však adresátovi nedorazila. 

Zaměstnanci oráčovské věznice kontrolovali zásilku pro odsouzeného sedmatřicetiletého muže, která obsahovala pánský deodorant. Pracovníci měli avšak podezření, že v deodorantu může být ukryta droga. Následnou kontrolou objevili v plastovém obalu krystalickou látku jevící se jako pervitin.

Kriminalisté ihned začali pátrat po ženě, která byla uvedena jako odesílatelka, přičemž došli k závěru, že zásilka byla doručena od osoby skrývající se pod falešným jménem. Rakovničtí komisaři svým šetřením následně zjistili, kdo zaslal drogu odsouzenému muži, který si odpykává nepodmíněný trest za spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou žen ve věku osmatřicet a jednašedesát let, které jsou nyní obviněné ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, spáchaného ve formě spolupachatelství. Dále komisař zahájil trestní stíhání již několikrát odsouzeného sedmatřicetiletého muže, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody ve věznici Nové Sedlo. Ten je nyní obviněný ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu, a to v jednočinném souběhu s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obě ženy se těchto skutků dopustily tím, že nejméně v jednom případě, a to po předchozí ústní domluvě s odsouzeným mužem, když jej byly navštívit v oráčovské věznici, společně zabalily do balíčku deodorant, do něhož ukryly zabalenou drogu pervitin v množství necelých 4 gramů a tento jedna z nich následně odeslala na adresu odsouzeného 37letého muže, který je předtím instruoval, jak a kam mají drogu ukrýt, aby nebyla odhalena při kontrole zásilky. Odsouzený 37letý muž podrobně instruoval ženy, které jej ve věznici navštívily, jak a kam mají drogu ukrýt.

Obviněným ženám i muži za jejich jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

 

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
9. prosince 2016

vytisknout  e-mailem