Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaskočil i prodavačku

DĚČÍN - Nechal se obsloužit a pak utekl se zbožím ... 

Zavítal do hokynářství
 
VARNSDORF - Sedmnáctého prosince loňského roku zavítal do místního hokynářství ve Varnsdorfu vykutálený zákazník. Když na něj přišla řada, vstřícná prodavačka vyhověla jeho požadavkům. Mladík si nechal navážit uzeniny v hodnotě šesti set českých korun a když přišlo na placení, všechny přítomné překvapil. V momentě popadl zabalené zboží a z obchodu utekl bez placení. Začátkem letošního února se do zdejšího řeznictví vrátil a jeho návštěva se odehrávala podle stejného scénáře jako onehdy. Tentokrát si ovšem uzeniny neodnesl, jelikož obsluha nevítaného neplatiče poznala a na „špek“ mu neskočila.  Odešel s prázdnou a v nadcházejícím čase se bude za své počínání zpovídat zástupcům Městského úřadu ve Varnsdorfu.
 
Zrodilo se rukou vandala ?
 
ČESKÁ KAMENICE – Majitel rodinného domku v Huníkově se setkal na počátku letošního března s nepříjemnou zkušeností v podobě poničení domu. Jak se v první chvíli jevilo, přišel zdejší obytný objekt rukou neznámého vandala o skleněné výplně oken a na fasádě domu přibyly nezhledné fleky. Co vězí za poškozením českokamenické nemovitosti, je od devátého března v režii policistů z obvodního oddělení policie v České Kamenici. Pokud se zdejším strážcům zákona podaří odkrýt dosud nevyjasněné okolnosti téměř šestnácti tisícové škody, může být na konci této záhady i přečin poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Poničená lampa
 
ČESKÁ KAMENICE – Ve Veselém na Českokamenicku přišli jeho obyvatelé o pouliční lampu, jež osvětlovala uličku za zdejším pneuservisem.  Ta skončila vyviklaná z betonové patky a s rozbitým tělem světla. Který nenechavec použil lampu jako hromosvod svých starostí či se stala terčem nešťastné náhody, je nyní pod drobnohledem českokamenických strážců zákona. Ti oznámenou událost řeší s ohledem na možný přečin poškození cizí věci. Oprava poničeného osvětlení vyjde zástupce města na sedm tisíc českých korun. 
 
Kam se poděla ?
 
RUMBURK - Rumburští policisté od včerejšího dne směrují svůj zájem také ke Starému Jiříkovu. Tam během posledních tří měsíců mělo dojít k rozebrání a demolici neobydlené roubenky, na jejíž nepovolené rozebrání upozornil její majitel. Podle jeho slov přišel nejen o střešní konstrukci, ale i další části zdejší nemovitosti. Jeho ztráty se pohybují na hranici padesáti tisíc korun. Doufejme, že se místním strážcům zákona podaří zjistit všechny okolnosti podivného zmizení zdejší roubenky, na který pohlížení i s perspektivy možné krádeže.
 
Vybílená pokladna
 
RUMBURK – Provozovatelé rumburské restaurace v Horním Jindřichově hned v pondělí pětadvacátého března letošního roku zaměstnaly nové starosti. Jak vyplývá z policejních protokolů, jejich podnik s největší pravděpodobností navštívil během víkendu nevítaný návštěvník. Ten si s sebou odnesl uschovanou finanční hotovost společně se stravenkami, jimiž strávníci platí za uvařené dobroty.  Zdejší společnost vyčíslila škodu na částku přesahující dvanáct tisíc českých korun.  Případ možné krádeže a poškození cizí věci zaměstnává od pondělního rána rumburské policisty z obvodního oddělení policie.
 
 
Děčín, 26. března 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem