Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zásoboval uživatele pervitinem i marihuanou

CHOMUTOVSKO - Dealer odhalen a obviněn; Příležitost dělá zloděje. 

Ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 21letý muž z Kadaně. Kriminalisté v průběhu prověřování podezření z distribuce drog touto osobou zjistili, že dotyčný měl nejméně od konce roku 2021 poskytovat v Kadani koncovým uživatelům pervitin a marihuanu. Mají zadokumentovány desítky případů, jednalo se většinou o prodej pervitinu, případně marihuany. V několika případech měl obviněný pervitin poskytnout výměnou za půjčení vozidla, výjimečně ho měl i darovat, stejně jako marihuanu. Pro drogy si jeho „odběratelé“ zpravidla chodili buď přímo k němu domů, případně před dům. Občas mělo k předání docházet i na jiných místech Kadaně.

Po shromáždění důkazů kriminalisté muže zadrželi a vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání. Pokud bude mladík odsouzen, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Příležitost dělá zloděje

Svůj lup si nestačil užít 30letý muž z Chomutovska. Ten před týdnem prováděl v restauraci v Klášterci nad Ohří řemeslné práce. Přitom však stačil ještě okrást majitele podniku. Řemeslník měl využít příležitosti, kdy byl v prostorách restaurace sám a vniknout do skříňky. Z té měl pak odcizit finanční hotovost v korunách a eurech a stravenky v celkové hodnotě přes osm tisíc korun. Když majitel krádež zjistil, obrátil se na policii. Policisté na místě začali podezírat zmíněného řemeslníka, který se posléze ke krádeži přiznal. Svůj lup pak musel vydat policistům, kteří poté hotovost a stravenky vrátili majiteli. Třicetiletému muži následně sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Podle zákona mu soud může v případě prokázání viny uložit až dvouletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 27. března 2023

vytisknout  e-mailem