Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zastavili je opilé

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za tři hodiny zastavili tři řidiče, kteří neměli být za volantem.  

 

Dvě a půl hodiny po začátku pátku 22. října zastavili hradišťští policisté osobní renault ve Starém Městě. Sedmatřicetiletý řidič dýchl do měřicího přístroje a na jeho displeji se objevilo 0,92 promile alkoholu. Místní řidič s hodnotou souhlasil a policistům přiznal, že před jízdou vypil dvě malá piva. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Přiopilý řidič se dopustil přestupku, za který mu hrozí pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

O půl hodiny později zastavovali uherskobrodští policisté BMW v ulicích Uherského Brodu. Jeho jednadvacetiletý řidič sice nebyl opilý, ale řídit také neměl. V tomto věku má už soudem i městským úřadem vysloven opakovaně zákaz řízení. Mladík, který zákazů evidentně nedbá, skončil v policejní cele a ráno mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení. Není to poprvé, co byl mladík, coby pachatel, vyslýchán policií.

Šedesát minut po zastavení BMW zastavili hradišťští policisté třiadvacetiletého muže, který jel Uherským Hradištěm v osobní hondě. Dechová zkouška odhalila v krvi tohoto mladého řidiče 2,19 promile alkoholu. Policisté jej na místě zadrželi a převezli do policejní cely. Až vystřízlivěl, sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení, protože byl v posledních dvou letech za spáchání stejného trestného činu odsouzen.


 

22. říjen 2010, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem