Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zastřelní agresivního psa

CHOMUTOV - Neoprávněně odebírala elektřinu, Přes tři zákazy řídil ... 

Zastřelení agresivního psa
Včera ve večerních hodinách v Klášterci nad Ohří došlo k dopravní nehodě, kdy autobus srazil psa plemene Španělská doga. Při vyšetřování dopravní nehody, šla žena do bytu pro psa, kam ho po srážce odvedla, pes jí v bytě napadl. Žena  vyběhla z bytu i se stále útočícím psem. Venku pes ještě napadl další ženu. Pes nereagoval na jakýkoliv povel, byl agresivní, nezvladatelný a stále útočil na poškozené ženy a osoby ve svém okolí. Přítomný dopravní policista duchapřítomně zasáhl a psa zastřelil služební zbraní, aby zabránil dalšímu útoku na zdraví a život osob. Při střelbě dbal opatrnosti, aby nebyly zraněny přihlížející osoby a poškozené ženy. Majitelka psa utrpěla středně těžké zranění rukou, nohou a prsou a druhá žena utrpěla povrchová zranění na rukou a prsou. Použití služební zbraně bylo vyhodnoceno jako oprávněné. Policisté případ šetří jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.
 
Neoprávněně odebírala elektřinu
Obvinění z trestného činu krádeže čelí 32letá žena z Teplic. Žena neuhradila zálohy za odebranou elektřinu v bytě v Chomutově, proto jí byla odpojena. Žena však bez souhlasu neodborným zásahem do elektroinstalace svévolně zapojila přívod elektřiny do svého bytu a po dobu dvou měsíců neoprávněně odebírala elektřinu. Poškozené společnosti způsobila škodu ve výši 10tisíc korun.
 
Přes tři zákazy dál řídil
Hlídka Policie ČR kontrolovala v Chomutově řidiče osobního vozidla. Řidič neměl řidičský průkaz a policisté při kontrole zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění na žádný druh motorového vozidla a má platné celkem tři zákazy řízení. Ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí 29letému muži z Chomutovska.
 
Vloupání do vozidla
Neznámý pachatel se vloupal do zaparkovaného osobního vozidla Renault, odkud odcizil různou elektroniku, osobní doklady, platební kartu a poškodil dětskou autosedačku. Majiteli vozidla způsobil škodu ve výši 56tisíc korun.
 
13. července 2011
por. Mgr. Helena Mildorfová

vytisknout  e-mailem