Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zátah na distributory pervitinu

CHOMUTOVSKO - Při domovních prohlídkách byly zajištěny drogy i peníze. 

Čtyři obvinění, jeden z nich ve vazební věznici. To je výsledek zátahu na distributory pervitinu, který se uskutečnil minulý týden na Chomutovsku.

Kriminalisté měli tyto dealery v hledáčku již delší dobu a nyní spadla klec. Tři muži ve věku 29 až 44 let a jedna žena ve věku 24 let, všichni z Jirkova, si měli díky distribuci pervitinu přijít na desítky tisíc korun. Nejmladší z Jirkovanů měl zmíněnou drogu prodávat už od dubna roku 2018, a to jak v místě svého bydliště, tak i na dalších místech chomutovského okresu. Podle kriminalistů bylo zjištěno více než 100 případů prodeje pervitinu tímto mužem. Další z obviněných mužů (44) měl tuto zakázanou látku v nepravidelných intervalech prodávat od září 2018. Šlo řádově o desítky případů. Pozadu nezůstala ani 24letá žena, která se uvedené činnosti měla dopouštět už od ledna 2018 a na svědomí má mít více než dvě stovky uskutečněných prodejů pervitinu v Jirkově a na dalších místech Chomutovska. Poslední z obviněných, rovněž ve věku 44 let, měl tuto látku nejméně od dubna 2019 jejím uživatelům buď prodávat, anebo dávat za různé protislužby. Činit tak měl jednak v místě svého bydliště v Jirkově, ale také i na dalších místech v rámci okresu Chomutov.  I zde se má jednat o stovky zjištěných případů. Tento muž měl kromě toho u sebe doma přechovávat značné množství pervitinu právě za účelem jeho distribuce. 


Před týdnem byly provedeny domovní prohlídky, při kterých bylo zajištěno více než 140g pervitinu a finanční hotovost ve výši 48 tisíc korun. Všechny zmíněné osoby byly zadrženy a bylo jim sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za jehož spáchání hrozí dle zákona až pětiletý trest odnětí svobody. U posledního zmíněného muže, který značné množství drogy doma přechovával, a který je v současné době trestně stíhán za obdobnou trestnou činnost ještě z předchozího období, podal vyšetřovatel podnět ke vzetí do vazby. Tento podnět byl akceptován a soud tak obviněného poslal do vazební věznice. Na rozdíl od ostatních je s ohledem na rozsah trestné činnosti v případě uznání viny ohrožen až desetiletým trestem odnětí svobody. 

por. Mgr. Miroslava Glogovská 
tisková mluvčí 
Chomutov 27. dubna 2020
 

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem