Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zatajení nálezu

Tábor – Fotoaparát značky NIKON. (Hlasová schránka 974 238 116) 

O pomoc se na policisty obrátila mladá dívka, která krátce po sedmé hodině večerní soboty dne 11. října 2014 zapomněla na autobusové zastávce MHD v Táboře – Měšicích (směr do centra města) černou brašnu s fotoaparátem – digitální zrcadlovkou značky NIKON, model D 3100, s objektivem model AF – S DX 18 a filtrem proti UV záření. I přes bezprostředním pátrání na místě se zde brašna s fotoaparátem již nenacházela.
Zákonnou povinností poctivého nálezce je brašnu vrátit majitelce, případně učinit takové kroky, aby byl majetek vrácen zpět majiteli. V případě, že by si nálezce brašnu s fotoaparátem ponechal, dopustil by se trestného činu, a to přečinu zatajení věci. Za takovéto jednání by mu hrozil, mimo jiného, až trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku.
Po brašně s fotoaparátem, nálezci, případně pachateli uvedeného trestného činu, pátrají policisté táborského obvodního oddělení. Jakékoliv informace, které by přispěly k dohledání zapomenuté brašny, přivítají na své služebně v Divadelní ulici v Táboře, na telefonním čísle 974 238 700, případně policejní lince číslo 158. Za pomoc děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
14. října 2014  
 

vytisknout  e-mailem