Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zatajení nálezu

Tábor - Najít, neznamená si ponechat. (Hlasová schránka 974 238 116) 

O pomoc na táborskou policii se obrátil muž, který včerejšího dne, tj. 27. července 2011, přišel o svou pracovní bundu, ve které měl osobní doklady a vyšší částku finanční hotovosti. Bundu, kterou zapomněl odloženou na střeše auta, mohl ztratit někdy v prostoru ulic Partyzánská či Petrohradská na Pražském sídlišti v Táboře. Následně ji zde však již nenašel.
Zákonnou povinností občana je nález vrátit majiteli či odevzdat například na policii. Jinak se dopouští trestného činu zatajení věci dle § 219 Trestního zákoníku.
Ten říká:
(1) Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, získá - li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
28. července 2011

vytisknout  e-mailem