Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zatajení nálezu

Tábor – Řípec – Batoh s elektronikou. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Že najít, neznamená si ponechat, zřejmě nehodlá respektovat pachatel, který se v pátek minulého týdne, v době mezi jednou a druhou hodinou po poledni, zmocnil batohu, zapomenutého na předzahrádce restaurace U Sloupu v katastru obce Řípec. Spolu s látkovým batohem střední velikosti značky Tchibo si odnesl v něm uložený notebook značky Lenovo, tablet značky Appel, fotoaparát značky Lunix a aku šroubovák Black and Decker, vše v celkové hodnotě bezmála 50 000 korun. Přestože se majitel bezprostředně po zjištění situace vrátil na místo, batoh i s elektronikou byl pryč. O pomoc se tak obrátil na policisty místně příslušného obvodního oddělení Veselí nad Lužnicí. Ti po nepoctivém nálezci, potažmo pachateli trestného činu, konkrétně přečinu zatajení věci, zahájili pátrání.
Trestní zákoník v takovýchto případech hovoří jasně:
„Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávnění, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti“.
Policisté se tímto obrací na návštěvníky uvedené restaurace, kteří si pátečního odpoledne 24. dubna 2015, v době mezi jednou a druhou hodinou po poledni, mohli všimnout někoho, kdo batoh z předzahrádky odnesl, nebo jej naložil do vozidla, aby své poznatky předal policistům na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka ve Veselí nad Lužnicí, telefonním čísle 974 238 760, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
28. dubna 2015
 

vytisknout  e-mailem