Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zatajení nálezu mobilu

ÚSTÍ NAD LABEM - Ženu odhalila reportáž v televizi.  

Nepříjemné situaci dnes čelí mladá žena, která zatajila nález mobilního telefonu v jedné pobočce banky v centru města v areálu Mírového náměstí.
K celé události došlo koncem června letošního roku v prostoru banky. Klientka banky si odložila svůj telefon na úložný pult přepážky a při odchodu na svůj mobil značky Samsung Galaxy S III zapomněla. Krátce poté k přepážce přistoupily dvě ženy, když v tom si jedna z nich zapomenutého mobilu všimla. Chvíli se rozhlížela, jestli se pro telefon někdo nevrací a poté si jej schovala do desek, které měla v ruce. Při odchodu ještě čekala, zda se někdo přihlásí a bude chtít telefon. Nikdo se však pro něj nevrátil.
Tato nerozvážnost byla objasněna díky kamerovým záznamům zpracovaným policisty a na základě včera uveřejněné reportáže s prosbou ztotožnit ženy, které si mobil viditelně podle záznamů odnášejí. Pachatelka, po zhlédnutí reportáže, dnes ráno dorazila na příslušné obvodní oddělení.
 
Občané by neměli zapomínat, že i zatajení nálezu je pro naše právo trestním činem, kdy nepoctivému nálezci hrozí až jeden rok odnětí svobody.
 
Opačný případ se stal včera kolem šesté hodiny večerní. Na obvodní oddělení v centru města dorazila čtyřicetiletá žena s notebookem ASUS, černé barvy, který nalezla v obchodním domě v ulici Revoluční. Notebook ve vínovém pouzdře ležel na odkládacím pultu trafiky společně se sluchátky bílo růžové barvy a šesti kusy tužek. Jelikož se v deskách nacházel i rozvrh hodin školáka bude mít snad nález brzo svého majitele.
 
 
Poškrábané auto
Dnes ráno nalezl další majitel automobilu svůj vůz poničen poškrábáním. Stalo se tak v ulici Slavíkova, poškozený vůz Opel byl poškrábán ze všech stran nepravidelnými rýhami a přes celou přední kapotu byl vyryt kosočtverec s čárkou uprostřed a drobnými čárkami okolo. Majiteli byla způsobena škoda ve výši 15tisíc korun. Pachatel si ještě po celé akci odnesl znak OPEL v hodnotě 500 korun

 

Ústí nad Labem, dne 16.10.2013
nprap. Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem