Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zatajila příjmy

LITOMĚŘICE – Pravda se ukázala; S máslem neodešla; Pozor na kapsáře! 

V průběhu pobírání dávek státní sociální podpory uváděla 41letá žena z Litoměřicka nepravdivé údaje o výši svého příjmu. Od října 2011 do září 2013 zatajovala své zaměstnání a příjmy z něj plynoucí. Za uvedené období tak přijala neoprávněně na svůj účet finanční prostředky a svým jednáním způsobila škodu přesahující 60 tisíc korun. Tento týden bylo dotyčné sděleno podezření pro trestný čin podvodu. V případě soudem prokázané viny jí hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 

S máslem neodešla
O víkendu byla přistižena v litoměřickém nákupním centru mladá žena při krádeži zboží. Do kapsy svého ošacení si uložila máslo a chtěla odejít bez placení. Byla však zastavena u východu z prodejny zaměstnanci obchodu. Přivolaní policisté zjistili, že 23letá žena z Litoměřic zákon neporušila poprvé a její jednání tak kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Pozor na kapsáře!
O peněženku s finanční hotovostí přišla v pondělí mladá žena v centru Litoměřic. Peněženka zřejmě skončila v rukou neznámého pachatele, který pravděpodobně využil chvilkové nepozornosti a odcizil jí ženě z batohu neseného na zádech. Žena přišla o více než 4 tisíce korun včetně platební karty a osobních dokladů.
Ve středu přišel o svou peněženku v Roudnici nad Labem mladík, který ji měl uloženou v zadní kapse kalhot. Přivlastnil si jí neznámý lapka, který mu jí v nestřeženém okamžiku odcizil. Mladý muž postrádá 3700 korun a své osobní doklady. Po pachateli krádeže policisté pátrají.
 

Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou! Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečným starostem.

• Tašky nebo batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti, nenoste na zádech, kam nevidíte.
• Vyhýbejte se skupinám většího počtu lidí a věnujte pozornost svému okolí.
• Kabelku noste pokud možno u těla a využívejte různá zapínání či zdrhovadla.
• Nosíte-li peníze, platební kartu apod. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoli do zadních kapes kalhot.
• Osobní doklady a platební kartu nenoste v peněžence a uložte je na jiné bezpečné místo.
• Kapsáři využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrném zacházení s osobními věcmi.
• Kapsáři kradou tak bleskově a nepozorovaně, že se okradený o chybějících věcech dozví často až později a mnohdy i na jiném místě.

 

Litoměřice, 30. 1. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem