Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zatímco umíral v nemocnici, přišel o 80 000 korun.

ZLÍNSKO: Z účtu mu je vybrali cizí muži. 

Kriminalisté z Otrokovic obvinili sedmačtyřicetiletého recidivistu momentálně žijícího v Otrokovicích z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil zčásti ve spolupachatelství s prozatím neznámým mužem. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Otrokovic přijali koncem prosince loňského roku oznámení od pětatřicetileté ženy ze Zlína o krádeži osmdesáti tisíc korun z platební karty jejího zesnulého otce. Její otec pár dní předtím upadl před domem v Otrokovicích, kde bydlí, záchranáři ho odvezli do nemocnice. Po devíti dnech strávených v nemocnici zemřel. Jeho dcera nenašla v osobních věcech otce platební kartu, šla proto do bankovního ústavu v úmyslu ji zablokovat. V bance jí sdělili, že z otcova účtu v uplynulých devíti dnech, kdy byl v nemocnici, někdo vybral osmdesát tisíc korun.

Policistům začala nelehká práce. Výpisy z bank prokázaly, že se někdo za devět dnů celkem 24krát pokusil o výběr finančních prostředků z bankomatů různých bankovních institucí v Otrokovicích. Podařilo se mu to v osmi případech, další pokusy o výběr byly zablokovány. Z některých kamerových záznamů bylo policistům jasné, kdo je zlodějem. Když si sedmačtyřicetiletého, jim dobře známého, muže předvolali, přiznal se k výběrům s tím, že ho oslovil neznámý muž s prosbou o výběr finančních prostředků z platební karty. Za každou vybranou částku v rozmezí od 4 do 15 tisíc korun mu dal 2 tisíce.

Policisty tak i přes sdělení obvinění jednomu pachateli čeká další prověřování a zjišťování, kdo je zlodějem platební karty nyní již zesnulého muže.

Senior měl na své platební kartě uveden PIN kód, čímž zlodějům své okradení velmi usnadnil.

11. dubna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem