Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zatloukal marně

CHOMUTOVSKO - Opilého řidiče kromě svědků usvědčil i kamerový záznam. 

V první den letošního roku přijali policisté oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na kruhovém objezdu ulic Chomutovská, Na Průtahu a kpt. Jaroše v Kadani kolem půl sedmé večer. Policisté na místě zjistili, že se tam nacházelo pouze nabourané osobní vozidlo zn. Škoda Octavia a řidič se spolujezdkyní z místa nehody odešli. Zpět je však přivezla hlídka městských strážníků, která se na základě zjištěných informací za nimi vydala. Po návratu byly s osádkou havarovaného vozidla provedeny dechové zkoušky, přičemž u ženy byl výsledek negativní, muž nadýchal hodnoty kolem 2,15 promile alkoholu. Přiznal, že v průběhu dne ještě před jízdou popíjel whisky. Policistům tvrdil, že řídila jeho přítelkyně, což však kromě výpovědí svědků vyvrátil i zajištěný kamerový záznam. Z něj je patrné, že dotyčný vystupoval po nehodě z místa řidiče.

Na základě výsledků prověřování policisté muži v minulém týdnu sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem prokázané viny mu hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Škoda na havarovaném vozidle byla vyčíslena na 200 tisíc korun, další škoda ve výši 35 tisíc byla způsobena na obrubníku a zábradlí.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 15. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem