Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zaútočil na policistu

KARLOVARSKO – Hrozí mu až 4 roky vězení. 

Kriminalista z Karlových Varů zahájil trestní stíhání a sdělil 13. 11. 2015 obvinění 44letému muži z Nové Role ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

Dne 12. 11. 2015 se měl muž vrátit v podnapilém stavu do svého bydliště, kde se choval agresivně ke své manželce, dětem i sousedům. Na místo byla přivolaná policejní hlídka. Obviněný za přítomnosti svědků zaútočil také na policistu. Chtěl ho udeřit pěstí do hlavy. Policista pohotově zareagoval, útoku se vyhnul a za pomoci hmatů a chvatů svedl útočníka na zem. Ten nadále kladl aktivní odpor, opět zaútočil na policistu, následně mu byla přiložena policejní pouta. Agresivní muž se začal sebepoškozovat bitím hlavy o zem. Policisté učinili kroky, aby si muž nemohl ubližovat. Ke zklidnění však došlo až po příjezdu doktora ze záchranky, který muži aplikoval látku na uklidnění. Muž byl zadržen a převezen do protialkoholické záchytné stanice.

Dne 13. 11. 2015 navíc vykázal policista z Nové Role obviněného muže ze společného obydlí. V posledním roce a to nejméně ve třech případech ve stavu silné podnapilosti vulgárně urážel svoji ženu a napadal ji před dětmi.

V případě odsouzení pro přečin násilí proti úřední osobě může soud poslat obviněného až na čtyři roky do vězení.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
16. 11. 2015

vytisknout  e-mailem