Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zaútočil na policisty

Z trestného činu násilí proti úřední osobě je podezřelý 18letý muž ze Šumperska. 

 

Z trestného činu násilí proti úřední osobě je podezřelý 18letý muž ze Šumperska, který dne 1.10.2010 po třiadvacáté hodině ve Štítech na ulici Na Pilníku, fyzicky napadl uniformované policisty ve službě, kteří chtěli zadržet bratra podezřelého, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání.

Hlídka policistů kontrolovala skupinu mladíků, kdy se jeden z nich dal na útěk. Ve chvíli, kdy jeden policista chtěl prchajícího pronásledovat, podezřelý ho uchopil za ramena a bránil mu v pohybu. Poté co se policista uvolnil z držení, chytil ho podezřelý za uniformu a strhl ho k zemi. Na druhého z policistů, který k útočníkovi přistoupil, zaútočil pěstí a udeřil ho do hlavy. Při tom opakovaně vykřikoval, že jeho bratra nedostanou. Následně policisté za použití donucovacích prostředků útočníka zadrželi a umístili v policejní cele. Dechová zkouška u něho ukázala hodnotu 1,64 promile alkoholu v dechu. Jeden z policistů utrpěl zranění, se kterými byl ošetřen v šumperské nemocnici. Dále došlo k poškození uniforem policistů. Hledaná osoba využila situace a z místa uprchla.

Pro trestný čin násilí proti úřední osobě, v tomto případě, pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody až na čtyři léta.

por. Mgr. Miloslav Svatoň
5. října 2010

vytisknout  e-mailem