Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zavedl dívku do parku a ozval se křik

BRNO VENKOV: Policisté žádají o informace od cestujících v autobusu 

Z trestného činu znásilnění ve stadiu pokusu obvinili kriminalisté z Územního odboru Brno-venkov pětadvacetiletého cizince. Mladého muže zadrželi policisté z Oddělení hlídkové služby ve Šlapanicích.

Hlídka v sobotu v brzkých ranních hodinách vyjížděla do baru v ulici Nádražní, kde mělo docházet k napadání mezi hosty. Policisty ovšem zastavil muž v Brněnské ulici a uvedl, že po vystoupení z autobusu spatřil muže, jak odvádí do nedalekého parku mladou dívku a následně uslyšel křik a volání o pomoc. Policisté neváhali a ihned se vypravili uvedeným směrem. Zaslechli nářek a následně skutečně spatřili na zemi dívku a na ní muže, který měl stažené kalhoty do půli stehen. Mladík se před hlídkou dal na útěk, ale asi po padesáti metrech ho jeden z policistů zadržel.

Kriminalisté dále zjistili, že podezřelý si měl k dívce přisednout asi kolem páté hodiny ranní v autobusu noční linky číslo 96 na nádraží, kde se s ní dal do řeči. Dvojice seděla na sedadlech přímo za řidičem a muž i žena byli v podnapilém stavu. Policisté nyní zjišťují další skutečnosti případu a uvítají jakékoliv informace zejména od cestujících v autobusu.

Zvukový záznam:znásilnění0908.mp3

por. Andrea Straková, 9. srpna 2012

vytisknout  e-mailem