Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Závěr školního roku ve znamení akcí pro veřejnost

TRUTNOVSKO - Mohli jste nás vidět hned na několika místech a poznat více policejní práci. 

VrchlabíVrchlabíBlížící se konec školního roku je vždy spojen s akcemi, kde se děti i široká veřejnost setkává se složkami integrovaného záchranného systému. Letos tomu není jinak.

V uplynulých dnech jsme navštívili bezpečnostní den pořádaný ZŠ nám. Míru ve Vrchlabí. Dětský den ve Špindlerově Mlýně (Bedřichov). Minulý týden ve čtvrtek pak proběhl Den s IZS v Úpici na Dlouhých záhonech, který pořádalo místní Městské gymnázium a střední odborná škola. A o víkendu v sobotu jste nás mohli vidět na Dětském dni v obci Nemojov. 

Při zmíněných akcích mají návštěvníci možnost vidět naší techniku, ať už jde o vozový park, včetně motorky i čtyřkolky, ale i o další výbavu, výstroj a výzbroj. Snažíme se také přiblížit policejní práci, která přináší širokou paletu činností, které vyžadují trénink a praxi. Mezi ně třeba patří vyhledávání a zajištění stop, manipulace se zbraní, ale i první pomoc a další. Samozřejmě působíme také preventivně a varujeme před různými nástrahami. Pro děti je to dopravní výchova, bezpečnost a bezpečné chovaní na internetu. Dospělých se pak týkají podvodné praktiky falešných bankéřů, investičních poradců či prodejců. Aby nezůstalo jen u povídání, tak pokud to jde, zařazujeme dynamické ukázky policejních psovodů a zadržení pachatele.

To je jen krátká zmínka s čím se můžete setkat na podobných akcích a zábavnou formou se blíže něco dozvědět o práci záchranných složek.  

por. Bc. Lukáš Vincenc
10. června 2024

Odkazy do noveho okna

Vrchlabí

Vrchlabí 

Detailní náhled

Vrchlabí

Vrchlabí 

Detailní náhled

Vrchlabí

Vrchlabí 

Detailní náhled

Vrchlabí

Vrchlabí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem