Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Závěrečná konference k přeshraničnímu projektu "Drugstop"

V polském Wałbrzychu proběhla závěrečná konference k projektu přeshraniční spolupráce policejních jednotek v oblasti boje s drogovou kriminalitou. 

Dne 17. října 2018 začala v 11 hodin dopoledne v polském městě Wałbrzych závěrečná konference k projektu „Drugstop - přeshraniční spolupráce policejních jednotek v oblasti boje s drogovou kriminalitou“,  které se zúčastnilo vedení pěti českých a tří polských krajských policejních ředitelství – společných partnerů projektu. 

Konference se zúčastnil ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák, dále náměstek ředitele krajského ředitelství pro službu kriminální policiea vyšetřování plk. Ing. Ondřej Musil, náměstek ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavel Bartoš a náměstek ředitele krajského ředitelství pro ekonomiku plk. Ing. Vladimír Libnar. Účast na konferenci přijali čeští i polští policisté a občanští zaměstnanci, kteří projekt uvedli do života, a postupně splnily všechny cíle, které byly projektem nastaveny. Hlavním cílem bylo posílení spolupráce českých a polských policejních jednotek v oblasti drogové problematiky a nákup speciální techniky pro odhalování drogové kriminality.

V průběhu závěrečné konference partneři projektu zdůraznili, co pro jejich krajská ředitelství projekt znamená, co jednotlivým krajům přinesl a zhodnotili naplnění cílů projektu. Významné osobnosti přispěly svým vystoupením ke zhodnocení dosavadních činností a poděkovaly partnerům projektu za jejich odvedenou práci.

Velkou zásluhu za splnění cílů projektu má pracovnice ekonomického oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Ing. Lucie Ducháčková, která stála od počátku za vznikem a průběhem celého projektu. Ing. Lucie Ducháčková byla 25. července 2018 v polské Wroclawi při příležitosti 99. výročí vzniku polské policie oceněna medailí za zásluhy pro policii v oblasti přeshraniční spolupráce Česká republika - Polsko.

Drugstop.png

Více o projektu DRUGSTOP                               

25. října 2018
por. Mgr. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem