Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zbabělý útok, poté útěk

Pražští kriminalisté hledají dva útočníky, kteří po předchozí slovní rozepři fyzicky napadli muže, který po jednom z úderů zůstal bezvládně ležet na zemi. 

Začátkem května, ve večerních hodinách, došlo na veřejném parkovišti u obchodního domu v Praze 9, ke slovní rozepři mezi několika mladíky a řidičem motorového vozidla. Konflikt však vyústil ve fyzickou potyčku. Jeden z pachatelů se nejdříve snažil poškozeného udeřit pěstí do obličeje, ten se úderu však vyhnul. Následně se snažili oba aktéři vzájemně udeřit do horní části těla. Druhý z pachatelů se poté do této potyčky zapojil tím způsobem, že muže kopl nohou do oblasti hlavy. Tohoto využil první z pachatelů a v nestřeženém okamžiku pak poškozeného udeřil z boku pěstí do obličeje, v důsledku čehož muž upadl na zem, kde zůstal bezvládně ležet. Oba útočníci následně z místa utekli. Policisté zajistili k události kamerový záznam, kdy se jim ani přes řádné šetření nepodařilo aktéry potyčky ztotožnit. V souvislosti s objasněním celé události žádáme o pomoc při ustanovení podezřelých.

V současné době je skutek kvalifikován jako přečin výtržnictví, kdy v případě odsouzení hrozí pachatelům až dva roky ve vězení.

V případě, že poznáváte osoby na kamerovém záznamu, nebo k nim máte jakékoliv informace, kontaktuje prosím linku 158.

kpt. Kristýna Soukupová- 17. července 2024

vytisknout  e-mailem