Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zběsilá jízda

Karviná: Muž se snažil ujet policistům. Ohrozil protijedoucího řidiče. 

V noci na dnešek vykonávala hlídka policistů speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství službu v Karviné. Krátce po třetí hodině ranní si policisté všimli poblíž obchodního domu na ulici 17. listopadu vozidla značky Audi. Rozhodli se ho zastavit a zkontrolovat osádku.
 
Řidič automobilu na výzvu k zastavení danou policisty předepsaným způsobem reagoval sešlápnutím plynového pedálu a začal ujíždět směrem do centra a dále z města. Nezastavily ho ani zapnuté „majáky“ (včetně nápisu STOP) na služebním automobilu, který jel za ním. Jízda řidiče byla opravdu riskantní, bezprostředně ohrožující bezpečnost a plynulost silničního provozu. Vjel například na most, který se opravuje, takzvaně na červenou, anebo přejížděl dvojitou čáru. Rychlost vozidla byla zjevně vyšší, než povolená.
havárie zadrz spj.jpg
 
Muž za volantem mířil z Karviné na Orlovou, kdy u dolu ČSA zřejmě vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení, auto dostalo smyk a ocitlo se v protisměru. Došlo k bezprostřednímu ohrožení řidiče jedoucího v opačném směru. Ten musel prudce přibrzdit a změnit směr jízdy. Pronásledovaný ale policistům neunikl. Skončil totiž s autem po přejetí chodníku v lesním porostu. Z vozidla vystoupily a daly se i přes výzvy policistů na útěk dvě osoby. Policisté je dohonili.
 
Podle dosavadních informací by řidičem měl být 23letý mladík, spolujezdcem 37letý muž, oba z Karvinska. Policisté provedli u řidiče orientační zkoušku ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Výsledek byl pozitivní. Na místo přijeli – vzhledem k situaci – policisté z karvinského dopravního inspektorátu (budou se zabývat okolnostmi havárie) a kolegové z obvodního oddělení v Karviné, kteří si věc na místě od policistů speciální pořádkové jednotky převzali. Karvinští policisté budou prověřovat veškeré informace, které s případem souvisí. Kromě přechodního jednání řidiče bylo prohlídkou vozidla totiž kromě dalšího zjištěno, že je poškozeno a navíc, registrační značka neodpovídá údajům, které jsou vedeny v příslušných evidencích.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
29. 4. 2011
                                                                                     
                                              
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem