Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zběsile jezdil mezi obcemi

Karvinsko - Po divoké jízdě, ještě před zadržením na policisty najížděl, zastavil ho varovný výstřel. 

Bohumín, Dolní Lutyně, Dětmarovice, 4. srpna 2017, 03:00 hod.

Dnes v noci policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava přijali prostřednictvím operačního důstojníka oznámení o újezdu řidiče dodávky.

Na začátku, hlídka Městské policie Bohumín chtěla zastavit a zkontrolovat řidiče dodávky. Na pokyny k zastavení řidič nezareagoval a ujížděl z Bohumína ve směru na Dolní Lutyni.

V Dětmarovicích dodávka najela na boční cestu, vrátila se zpět na hlavní silnici a jela zpět na Dolní Lutyni. Z hlavní silnice v Dětmarovicích řidič odbočil směrem k vlakovému nádraží. Pokračoval na konec ulice, kde chtěl odbočit na Orlovou.

Postupně se k pronásledování připojili policisté okolních oddělení, kteří na přemostění ulice Karvinská vytvořili zátaras. Jakmile se řidič dostal před vozidla, vysokou rychlostí projel prostorem mezi zábradlím mostu a služebním vozidlem, a ve zběsilé jízdě pokračoval.

Jel zpět do obce směrem do Dolní Lutyně. Na křižovatce poblíž hasičské zbrojnice odbočilo na ulici Ke Statku. A tady už byl na konci cesty. Dodávka vjela do slepé ulice, k plotu firemního areálu.

I v tomto prostoru se ještě řidič začal otáčet a pokusil se projet. Dodávka narazila do služebního vozidla a začala couvat. Mezitím už u vozidla byli strážníci i policisté, muže se pokoušeli z vozidla vytáhnout. Nedařilo se jim to, muž se aktivně bránil a znovu se s vozidlem rozjel proti služebnímu vozidlu. Muž za volantem se vzpíral, na výzvy nereagoval, muže zákona stále ohrožoval vozidlem. Muže nakonec zklidnil varovný výstřel muže.

Řidič dodávky po celou dobu velmi nebezpečné jízdy na žádné výzvy policistů k zastavení nereagoval. V některých místech se pokusil policejní vozidlo vytlačit z cesty, dodávkou ohrožoval policisty i strážníky.

Lustrací policisté zjistili, že za volantem seděl 30letý muž z Orlové. Orientační zkoušky na přítomnost alkoholu a návykových látek byly negativní.

Najíždění na zakročující policisty nedokázal vysvětlit, jako důvod svého chování uvedl, že má vysloven zákaz řízení.

A to bylo potvrzeno…..řidič má Městským úřadem Orlová vysloveny tři platné zákazy řízení, ten poslední mu končí v červenci roku 2021.

Muž byl zadržen a převezen do policejní cely. Během dnešního dne budou probíhat procesní úkony. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

Karviná


 

vytisknout  e-mailem